Foto’s

Foto rapportage van fietstochten van juni 2023

Foto rapportage van fietstochten van mei 2023

Fotorapportage van de fietstochten van september 2022

Foto rapportgage van de fietstochten van augustus 2022

Foto rapportage van fietstochten in juli 2022

Een foto rapportage van de foto's gemaakt tijdens de fietstochten in juni 2022.

Tijdens de opening van het Dorpshuis in Zwanenburg op 25 juni 2022, konden bezoeker aan een gratis ritje op speciale fietsen van de Stichting Samen Fietsen ZWH, deelnemen. De belangstelling en het enthousiasme van de deelnemers was groot.

Op woensdag 22 juni 2022 was er een fietstocht met onze speciale fietsen vanuit Zwanenburg naar Spaarndam. Opvallend waren de twee deelnemers die plaatsnamen op de riksja. De dames waren respectievelijk 93 en 92 jaar. Samen 185 jaar, genoten zij van de fietstocht.

Op donderdag 2 juni 2022 genoten twee dames van de Dagopvang Zwanenburg van een fietstochtje. Op vrijdag 10 juni 2022 bezochten de fietsers met vier deelnemers het tuincentrum Oosteinde in Vijfhuizen.

De dag na de officiële start van het project maakten twee vrijwilligers, Brigitte en Tanja, een toer via het Bottelierpad en Vijfhuizen naar de Zoete Inval voor een consumptie. Foto's Tanja Heyink

De start van het project Samen Fietsen ZWH op 1 september 2021 op het terras van het Dorpshuis in Zwanenburg. Foto's: Willem Tavenier

Op woensdag 1 september 2021 werd op het terras van het Dorpshuis het startschot gegeven voor het project Samen Fietsen ZWH. Wethouder marjolein Steffens-van de Water knipte een lint door zodat de fietsen van start konden gaan in aanwezigheid van vrijwilligers, sponsors en belangstellenden. Foto's: Henk van Ommeren

Op vrijdag 13 augustus 2021 werd de riksja afgeleverd. Helaas komt de tweede duo fiets door leveringsproblemen pas eind september. Toch gaan wij het officiële startschot geven op woensdag 1 september om 14.15 uur op het plein bij het Dorpshuis. Bewoners uit Zwanenburg en Halfweg hebben op maandag 16 augustus al kennis kunnen maken met de twee fietsen die nu beschikbaar zijn. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de Speeltuinvereniging met Disney figuren ter gelegenheid van de start van de huttenbouw.

Het heeft even geduurd door leveringsproblemen, maar de eerste duo fiets is afgeleverd. Voorzitter Arnoud Hulst voert de laatste inspectie uit bij de oplevering, samen met Van Oeveren. Daarna gaat de fiets naar de opslag. De eerste testritten zijn, met goed gevolg, op 14 juli uitgevoerd. Zodra ook de tweede fiets is afgeleverd gaan wij daadwerkelijk beginnen met de training van de vrijwilligers. Hopelijk wordt de riksja ook deze maand nog geleverd.

Op vrijdag 3 juni kwam een deel van de vrijwilligers van het project Samen Fietsen bij elkaar. Op de informatiebijeenkomst voor de vrijwilligers van Samen Fietsen kregen de aanwezigen veel informatie en de mogelijkheid tot het stellen van vragen en opmerkingen. Dit is de eerste stap in de richting van de start van project.

Twee bestuursleden van de Stichting Samen Fietsen ZWH bezochten op 15 maart de firma Van Raam, leverancier van speciale fietsen. Daar werd onder meer een proefrit gereden.

Voor de uitvoering van het project Samen Fietsen ZWH is er op vrijdag 5 maart officieel een Stichting opgericht: Stichting Samen Fietsen ZWH. Twee van de bestuursleden tekenden bij de notaris voor de oprichting en de inschrijving in de Kamer van Koophandel. Hiermee is het project officieel van start gegaan.